Oldal kiválasztása

Tudod, hogy megy ez; békésen vezetgeted a vállalkozásod, úgy érzed, minden rendben megy, aztán hirtelen, mint derült égből villámcsapás, BUMM!
Valami kizökkent a normális kerékvágásból és a tökéletesen BOLDOG napod, életed LEGROSSZABB napja lesz.
Legtöbbször ehhez valami apróság is elég, egy rosszindulatú hozzászólás a Facebook-oldaladon, egy morcos e-mail vagy egy ítélkezős kedvében lévő anyuka a suliudvaron. 
Nem kell hozzá sok, hogy ez a hangulatodra ólomsúllyal rátelepedjen és a magabiztosságod illa berek, nádak, erek… elillanjon.

A baj az, hogyha egyszer elkezdesz lefelé csúszni a lejtőn, már nagyon nehéz visszamászni. Ha egyszer eldöntötted, hogy ez már csak egy „ilyen nap”, az kiszívja belőled az összes energiád. Bolhából csinálsz elefántot olyan dolgok miatt, amik tegnap nem is érdekeltek volna.
Ráadásul – ironikus módon –  valószínűleg csak még több rossz dolgot fogsz bevonzani, mivel az agyad folyamatosan azon ügyködik, hogy mindenben találjon valami hibát, hogy bebizonyítsa, ez tényleg egy IGAZÁN POCSÉK nap. Francba!
Szóval, mit tehetsz ilyen esetben? Hogyan akadályozod meg, hogy egyetlen  ROSSZ NAPOD egy komplett ROSSZ HÉTBE forduljon át?

1. Emlékezz erre a fantasztikus idézetre!

Az egyik kedvenc idézetem Ralph Waldo Emersontól származik (oké, le sem tagadhatnám, hogy bölcsész vagyok:-)):

“A napok úgy jönnek és mennek, akár bebugyolált, lefátyolozott alakok, amelyeket egy távoli, baráti társaság küldött, és semmit nem mondanak. Ám ha nem használjuk fel az ajándékot, amelyet hoznak, csöndben el is viszik.”

Nem csodás? Más szóval, ENGEDD EL! Hagyd hátra a mát, abban pillanatban, hogy véget ér, és kezdd újra holnap újult energiákkal!
Ez az igazán jó hozzáállás! Még izgalmas is! Minden egyes nap tiszta lappal kezdesz, új lehetőségek nyílnak meg előtted! Hurrá!

2. Helyezd a dolgokat a kellő megvilágításba!

Kérdezd meg magadtól: „Számítani fog ez 5 nap vagy 5 hét, 5 hónap, 5 év múlva?” Tényleg ez életed legpocsékabb napja, vagy csak „egy kicsit rossz nap”? Még, ha most úgy is érzed, hogy itt a világvége, nagy az esélye, hogy egy pár hét múlva már emlékezni se fogsz rá. Az élet megy tovább.


3. Vedd kezedbe az irányítást, légy profi!

Amikor rossz napod van, azt nagyon könnyű érzelmileg túlreagálni. Az ösztönöd azt súgja, hogy vágj vissza annak az embernek, aki elrontotta és zúzd őket porrá, de ha most akarsz megküzdeni velük, amikor sértett és dühös vagy, az igazán nem segít semmin és később csak még nagyobb baj lesz belőle.

MARADJ PROFI ÉS HIGGADT MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

Légy erős és nyugodt mások előtt. Ne üzengess a Facebook-oldaladon! Ne hagyj undok, esetleg troll kommenteket, ha megbántva érzed magad, és ne  válaszolj nekik mérges e-mailekben!
Akármilyen dühös is vagy most, akármennyire is el akarod magyarázni a sztorit a saját szempontodból, ne tedd! Maradj erős és profi!
Ha egy vásárló dühös üzeneteket küld Facebookon, válaszolj annyit, hogy kivizsgálod az ügyet, és majd privát üzenetben felkeresed őket (lehetőleg egy meghatározott időpontban, aztán maradj is velük kapcsolatban!).
Ne süllyedj le a szintjükre! Tégy meg mindent, hogy elrendezd az ügyet – maradj a tényeknél és egyengess el mindent alaposan! Ne vedd magadra!
Ezzel a módszerrel nemcsak megakadályozod, hogy a dolgok elszabaduljanak, de soha senki nem fogja tudni azt mondani, hogy rosszul kezelted őket. Ha profi tudsz maradni, azzal tiszteletet szerzel. Az emberek odafigyelnek erre – a lehetséges vásárlóid, akik nézelődnek az oldaladon, figyelik, hogyan kezeled ezeket a szitukat és ez befolyásolja őket abban, hogy végül a vásárlóid lesznek-e majd. 

4. Csináld meg a saját SzuperKönyvedet!

Szedj össze minden jó dolgot, amit az emberek a vállalkozásodról mondtak: a kedves Facebook-üzeneteket, a dicsérő e-maileket, a pozitív visszajelzéseket és foglald őket egybe egy különleges, egyedi kis füzetkében! Ez lesz a SzuperKönyved!
Ha rossz napod van, csak ásd elő, és meglátod, hogy az emberek mennyire szeretnek téged és azt, amit csinálsz! Hiszen ott van, feketén-fehéren!


A tényekkel nem vitatkozhatsz! Ez majd betömi a száját a kisördögnek, aki IMÁDJA a rossz napjaidat, aki azt mondja, hogy nem vagy jó ebben és nem tudod megcsinálni. Akkor lesz igazán rossz napod, ha hallgatsz erre a bosszantó kis lényre.

Tulajdonképpen ennyi. Amikor rájössz, hogy „ma rossz napod van”, tedd meg a tőled telhetőt, hogy kiszakítsd magad belőle – ne engedd, hogy egy kicsit is irányítson téged és csöndesítsd el a kisördögöt! Minél hamarabb túllépsz rajta, annál gyorsabban visszatérhetsz a boldog önmagadhoz és a vállalkozásod építgetéséhez.